Trailerkørekort

Trailerkørekort i Århus og Fausing

Når du vil tage trailerkørekort, skal du være opmærksom på, at der både findes et lille (B+) og et stort (B/E). Undervisningen er helt den samme og har samme pensum, men med det store kørekort i hånden har du langt flere muligheder, end du har med det lille. Hos Driveteam tager du derfor altid stort trailerkørekort. På den måde får du flere muligheder og større frihed ud af tiden og pengene, du bruger.
Driveteam kører i en BMW X4, som er utrolig let at køre. Den er høj og giver et fantastisk overblik, og så har den store spejle, som gør det nemmere at bakke med traileren. Derudover har den automatgear. Du kan derfor bare fokusere på at lære at manøvrere traileren – og du mister selvfølgelig ikke retten til at køre med manuelt gear efterfølgende.

Hvornår skal man have trailerkørekort?

Det kan være svært at få overblik over, hvornår du skal bruge et trailerkørekort: Nogle gange er det nemlig nok med et helt almindeligt kørekort til bil. Hvis du kører med hestetrailer, campingvogn, eller hvis du blot læsser din trailer godt op, vil trailerkørekortet dog typisk være nødvendigt. 
Med et almindeligt kørekort må du føre en bil med påhængskøretøj, hvis den samlede totalvægt ikke overstiger 3.500 kg – og hvis bilen altså er godkendt til dette. Påhængskøretøjets totalvægt må dog ikke være mere end 750 kg. Er den det, skal du have trailerkørekort. Med det store trailerkørekort må du føre et vogntog med en samlet totalvægt på helt op til 7000 kg. 
B/E kørekortet er et tillæg til bilkørekortet. Du skal derfor have kørekort til bil, inden du tilmelder dig.

 

Tilmeld hold i Aarhus
 
Tilmeld hold i Fausing

trailerkørekort århus

 

Forløb

Du skal have 4 teorilektioner. Hos Driveteam samler vi dem, så det hele er overstået på blot 1 teoriaften. Du skal ikke til teoriprøve.
Derudover skal du have min. 6 kørelektioner, som vi fordeler på 3 dobbeltlektioner.
Det er en fordel, at du medbringer en lægeerklæring på teoriaftenen, så vi hurtigt kan få dig registreret og godkendt. Derefter kan der bestilles køreprøve. 
Hvis du har styr på papirerne, tager det typisk 2-3 uger at tage trailerkørekort.

Priser

Lovpakke med 4 teorilektioner og 6 kørelektioner: 4.800.-
(Ny pris pr. 1/2 2022: 5.500,-)
Lægeerklæring: Oplyses hos egen læge.
Gebyr til staten: 280.-
Evt. ekstra kørelektioner: 550.-

 

Huskeseddel til køreprøven  
Den lille teoribog Download PDF
Teknisk overhøring  Download PDF
Trailer-teknik til den praktiske prøve Se video
Trustpilot