Færdselsrelateret førstehjælp

Førstehjælpskursus

Når du tager dit første kørekort, skal du bestå et 8 timers kursus i færdselsrelateret førstehjælp. Hos Driveteam afholder vi førstehjælpskurser i Århus og Fausing i forlængelse af vores holdstart. Kurset er dog ikke kun for Driveteams egne køreelever – alle er velkomne. Vi samler al undervisningen, så det hele er overstået på blot én dag.

ABC-Førstehjælp

Driveteams førstehjælpskursus foregår i samarbejde med ABC-Førstehjælp, som er specialiseret i færdselsrelateret førstehjælp. Kurset bliver undervist af en seriøs og erfaren instruktør, der er uddannet ved beredskabsforbundet. Det betyder, at du kan være helt sikker på, at undervisningen er i top og overholder alle gældende regler.

Kurset i færdselsrelateret førstehjælp

Førstehjælpskurset er sammensat af førstehjælpsmodulet hjertelungeredning og det færdselsrelaterede førstehjælpsmodul. Der vil du bl.a. lære om forhold ved større og mindre ulykker og om farts virkning på kroppen. Du vil få rig mulighed for at afprøve teorien med realistiske øvelser, som minder om situationer, du kan komme ud for i trafikken. Vores dygtige instruktør gør undervisningen sjov og spændende, samtidig med at du bliver klædt på til at redde liv.

Kurset indeholder:

Ca. 40 % teori og 60 % praktiske øvelser Trafikkultur – Hvordan kan vi forbygge ulykker? Forhold ved trafik- og færdselsrelaterede ulykker Førstehjælpens 4 hovedpunkter Nødflytning Hjertelungeredning (HLR) Brug af hjertestarter (AED) Livreddende førstehjælp ABC og den livsvigtige ilttransport Alarmering Forebyggelse af kredsløbssvigt Psykisk førstehjælp Blødninger Hovedlæsioner Hvordan påvirker farten og energien os ved ulykker?

Vær opmærksom på følgende:

Det færdselsrelaterede førstehjælpskursus skal være gennemført straks efter start på et kørekortforløb og må max. være 1 år gammelt. Når kurset er slut, modtager du et certificeret førstehjælpsbevis, som er gyldigt, når du tager kørekort til bl.a. bil og MC. Det hele foregår i Driveteams egne lokaler i Århus C. Vi sørger for frokost, og under hele kurset vil der være fri adgang til vores caféområde, hvor du kan forsyne dig med te og kaffe.